

NATIONAL WHITETAIL DEER EDUCATION FOUNDATION & DEERASSIC PARK EDUCATION CENTER ®

Deerassic Park Archery Camp Schedule (Tentative)

<u>Monday</u>

Time	Minutes	Activity
9:00 A.M.		Arrival
9:00-9:15 A.M.	15 minutes	Introduction
9:15-11:30 A.M.	2 hours 15 minutes	Introduction to Archery: Range Safety, Fit Archers to Equipment, Demo and Teach the Steps of Shooting, Proper Form Instruction, Begin to Shoot Bullseye Targets
11:30-12:30 P.M.	60 minutes	Lunch
12:30-2:00 P.M.	90 minutes	Break Surprise Activity
2:00-4:00 P.M.	2 hours	Bow Design & Maintenance, Improved Accuracy, Shooting Comfortably, Scoring Rounds, Target Games.
4:00 P.M.		Depart

<u>Tuesday</u>

Time	Minutes	Activity
9:00 A.M.		Arrival
9:00-9:15 A.M.	15 minutes	Introduction
9:15-11:30 A.M.	2 hours 15 minutes	Review Over 11 Steps to Proper Form, Basic Target Shooting, Scoring Rounds, Missing Out Game, Tic-Tac-Toe Archery, 4- Spot, Archery Baseball
11:30-12:30 P.M.	60 minutes	Lunch
12:30-2:00 P.M.	90 minutes	Break Surprise Activity
2:00-4:00 P.M.	2 hours	Balloon Shoot, 3D Target Shooting, Candy/Treat Shoot,

	Archery Games
4:00 P.M.	Depart

<u>Wednesday</u>

Time	Minutes	Activity
9:00 A.M.		Arrival
9:00-9:15 A.M.	15 minutes	Introduction
9:15-11:30 A.M.	2 hours 15 minutes	Review Basic Target Shooting, Missing Out Game, Kids vs. Teachers Shoot
11:30-12:30 P.M.	60 minutes	Lunch
12:30-2:00 P.M.	90 minutes	Break Surprise Activity
2:00-4:00 P.M.	2 hours	Archery Tag!, Kids vs. Teachers Archery Tag, Tie-Dye Shirts, 3D Shoot Scoring Round
4:00 P.M.		Depart

<u>Thursday</u>

Time	Minutes	Activity
9:00 A.M.		Arrival
9:00-9:15 A.M.	15 minutes	Introduction
9:15-11:30 A.M.	2 hours 15 minutes	Kids Pick Games, Candy Shoot, Balloons, Missing Out, Tic-Tac- Toe, 4-Spot, Archery Baseball, 3D Shoot
11:30-12:30 P.M.	60 minutes	Lunch
12:30-2:00 P.M.	90 minutes	Break Surprise Activity
2:00-4:00 P.M.	2 hours	90 Meter Shot, Make Your Own Arrow Pen, Archery Tag, Aerial Archery, Kids Choice.
4:00 P.M.		Depart