

NATIONAL WHITETAIL DEER EDUCATION FOUNDATION & DEERASSIC PARK EDUCATION CENTER ®

Deerassic Park Archery Camp Registration Form Age: 11-17 years old

	Family Last Name:		
Family Information	Address:		
	City:		
	Home Phone: ()	Cell Phone: (
	Email:		
	Mother's Name: First	Last	
	Father's Name:First	Last	
cy	Name:	Relationship:	
gen	Address:		
Emergency	City:	_ State:	Zip Code:
E	Home Phone: ()	Cell Phone: (
	Name:		
#1	First	Last	
hild	Birth date:/	Gender: Ma	ale Female
Ch	Does your child have any allergies, special needs, or self administered medications?		
	Please explain:		
	Name:First		
#2		Last	1 P 1
child	Birth date:/		ale Female
C	Does your child have any allergies, special needs, or self administered medications?		
	Please explain:		

	Name:				
Child #3	First	Last			
	Birth date://	Gender: Male Female			
)	Does your child have any allergies, special needs, or self administered medications? Please explain:				
#4	Name:First	Last			
Child #	Birth date:/	Gender: Male Female			
Chi	Does your child have any allergies, special needs, or self administered medications?				
	Please explain:				
	Name:				
2#	FIrst	Last			
Child	Birth date:/	Gender: Male Female			
Ch	Does your child have any allergies, special needs, or self administered medications?				
	Please explain:				
Ugo t	nis space to elaborate on any special or medical needs	of the above participant(s).			
USE II	his space to elaborate on any special of medical needs	s of the above participant(s).			



NATIONAL WHITETAIL DEER EDUCATION FOUNDATION & DEERASSIC PARK EDUCATION CENTER ®

2016 ARCHERY CAMP RELEASE AND WAIVER OF LIABILITY

Participant Name:			
	First	Middle Initial	Last
Date of Birth:			
undersigned Releasor	, on my own behalf, a and assigns to the Na	rm and Release of Liability made vol and on the behalf of my heirs, execute tional Whitetail Deer Education Fou EF").	ors, administrators,
inherent risk of physic sole consideration of I which or in connection or personnel for such discharge NWDEF, its claims, demands, righ any and all known and	cal injury and assume NWDEF allowing the n with which the NW programs or activitie s members individual ts and causes of action d unknown, foreseen sequence thereof, res	ges that participation in the above nates all such risks. The undersigned her undersigned to participate in the above DEF has made available any equipmes, the undersigned does hereby releably, and its officers, agents and employen of whatever kind of nature, arising and unforeseen bodily and personal ulting from participation in or in any	reby agrees that for the ove named activity for ent, facilities, grounds se and forever oyees of any and all g from and by reason of injuries, damage to
arising out of bodily in	njury or any loss sust re any licensed hospit	t I am solely responsible for all mediained through participation in this actal, physician and/or medical personnediate care.	ctivity. I authorize
injuries, damages, and forever release and dis self-insurance funds f	l losses of any type, v scharge NWDEF, its rom any and all claim known or unknown, a	I accept and assume full responsibility which may occur to me or my child, a officers, employees, and insurers included in the second security of action and the second second in the second se	nd I hereby fully and luding any on, present and future,
		re signing. Further, I understand tha full duration of the camp.	t this release and
Participant Signature:			
Cianoturo:			/ /

Parent Initial:
Release and waiver of Liability I have read and fully understand the Release and Waiver of Liability Agreement and release of all claims.
Treatment Authorization and Permission I authorize NWDEF staff to administer immediate and emergency medical treatment, including (1) calling the local rescue squad or ambulance and/or (2) transporting your child to a hospital emergency room
Photography Permission We give permission to use this participant's likeness in either photographic or video-taped promotional materials.
STUDENT CODE OF CONDUCT
Disciplinary action may be imposed whenever a student commits or attempts to commit any act of misconduct on the Deerassic Park Education Center property, or at any activity, function, or event sponsored or supervised by NWDEF, including but not limited to:
 (1) Possession, use or distribution of an illegal or controlled substance, or look-alike drug. (2) Unauthorized and/or illegal possession, use or distribution of any alcoholic beverage. (3) Theft of property or services. (4) Intentional or willful and wanton destruction of property. (5) Assault and/or battery. (6) Possession of a weapon. (7) Conduct which constitutes harassment or abuse that threatens the mental well-being, health or safety of any individual.
Consequences include, but are not limited to, time out, notifying parents, and removal from the program for the safety and well-being of other campers.
Parent and Participant initial:
Parent Participant We, the participant and the parent/guardian, understand and agree to abide by the NWDEF Code of Conduct. I acknowledge that we are fully aware of the consequences resulting from the violation of any of the guidelines and agree to comply with the Code of Conduct.



NATIONAL WHITETAIL DEER EDUCATION FOUNDATION & DEERASSIC PARK EDUCATION CENTER ®

Deerassic Park Archery Camp Schedule Age range: 11-17 years old June 20th-23rd 2016

Monday, June 20th, 2016

Time	Minutes	Activity
9:00 A.M.		Arrive
9:10-9:15 A.M.	5 minutes	Introduction
9:15-9:45 A.M.	30 minutes	Ice Breaker
9:45-9:50 A.M.	5 minutes	Introduction to Range Safety
9:50-9:55 A.M.	5 minutes	Teach Archers to Move about the Range
9:55-10:05 A.M.	10 minutes	Fit Archers to Equipment
10:05-10:35 A.M.	30 minutes	Demonstrate and Teach the Steps of Shooting
10:35-10:45 A.M.	10 minutes	Retrieve and Score Arrows
10:45-10:50 A.M.	5 minutes	Break and Range Change
10:50-11:05 A.M.	15 minutes	Lucky Stars
11:05-11:10 A.M.	5 minutes	Break and Range Change
11:10-11:25 A.M.	15 minutes	Candy Shoot
11:25-12:25 P.M.	60 minutes	Lunch and Range Change
12:25-1:25 P.M.	60 minutes	Range Master
1:25-1:30 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
1:30-1:40 P.M.	20 minutes	Mystery Shoot
1:40-1:45 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
1:45-2:15 P.M.	30 minutes	Blackjack
2:15-2:20 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
2:20-2:40 P.M.	20 minutes	Polka-Dot Shoot
2:40-3:00 P.M.	20 minutes	Clean Up/Debrief
3:00 P.M.		Depart

Tuesday, June 21st, 2016

Time	Minutes	Activity
9:00 A.M.		Arrive
9:10-9:15 A.M.	5 minutes	Introduction
9:15-9:45 A.M.	30 minutes	Ice Breaker
9:45-9:55 A.M.	10 minutes	Range Safety Overview
9:55-10:55 A.M.	60 minutes	Treasure Shoot
10:55-11:00 A.M.	5 minutes	Break & Range Change
11:00-11:20 A.M.	20 minutes	Nock-Tac-Toe
11:20-11:25 A.M.	5 minutes	Break and Range Change
11:25-11:55 A.M.	30 minutes	Bowling with a Bow
11:55-12:55 P.M.	60 minutes	Lunch and Range Change
12:55-1:00 P.M.	15 minutes	Follow the Arrow
1:00-1:05 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
1:05-1:25 P.M.	15 minutes	Shoot the Line
1:25-1:30 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
1:30-1:45 P.M.	15 minutes	Horseshoes
1:45-1:50 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
1:50-2:10 P.M.	20 minutes	Group It Cup Shoot
2:10-2:15 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
2:15-3:00 P.M.	45 minutes	Field Game/Clean Up/Debrief
3:00 P.M.		Depart

Wednesday, June 22nd, 2016

Time	Minutes	Activity
9:00 A.M.		Arrive
9:10-9:15 A.M.	5 minutes	Introduction
9:15-9:45 A.M.	30 minutes	Ice Breaker
9:45-9:55 A.M.	10 minutes	Range Safety Overview
9:55-10:05 A.M.	10 minutes	Introduction to Scoring
10:05-10:25 A.M.	20 minutes	Practice Shooting and Scoring
10:25-10:30 A.M.	5 minutes	Break and Range Change
10:30-11:10 A.M.	40 minutes	Outer Ring Challenge
11:10-11:15 A.M.	5 minutes	Break and Range Change
11:15-11:35 A.M.	20 minutes	Inside the Rings
11:35-11:40 A.M.	5 minutes	Break and Range Change
11:40-12:00 P.M.	20 minutes	Balloon Target II
12:00-1:00 P.M.	60 minutes	Lunch and Range Change
1:00-1:30 P.M.	30 minutes	Musical Quivers
1:30-1:35 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
1:35-1:55 P.M.	20 minutes	Archery Relay
1:55-2:00 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
2:00-2:20 P.M.	20 minutes	Balloon Cover
2:20-3:00 P.M.	40 minutes	Field Game/Clean Up/Debrief
3:00 P.M.		Depart

Thursday, June 23rd, 2016

Time	Minutes	Activity
9:00 A.M.		Arrive
9:10-9:15 A.M.	5 minutes	Introduction
9:15-9:45 A.M.	30 minutes	Ice Breaker
9:45-9:55 A.M.	10 minutes	Range Safety Overview
9:55-10:40 A.M.	45 minutes	Steps of Shooting Review and Practice Scoring
10:40-10:45 A.M.	5 minutes	Break and Range Change
10:45-11:05 A.M.	20 minutes	Golden Quiver Quest
11:05-11:10 A.M.	5 minutes	Break and Range Change
11:10-11:55 A.M.	45 minutes	Archery Art
11:55-12:55 P.M.	60 minutes	Lunch and Range Change
12:55-1:15 P.M.	20 minutes	Wash Out
1:15-1:20 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
1:20-1:30 P.M.	10 minutes	Cup Shoot
1:30-1:35 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
1:35-1:45 P.M.	10 minutes	Piñata Balloon
1:45-1:50 P.M.	5 minutes	Break and Range Change
1:50-2:30 P.M.	40 minutes	Kid's Choice Shoot
2:30-3:00 P.M.	20 minutes	Issue Awards/Clean Up/Debrief
3:00 P.M.		Depart